Где ще харча утре новата заплата?
Или ще остане в джоба на халата?
Мисля да си купя нов автомобил.
Нейде да го карам, гдето не съм бил.
Погледът да срещне чудни светове,
после да усетя силни ветрове,
как прогонват всичко, що тежи ми днес.
Най-подир да хапна кифлички с овес.
С моето семейство поход да направим,
зло, тъга и мъка нека да забравим.
Знаем всички, то е ясно,
туй, което е прекрасно
с долар два не се купува,
то в душата ни ликува.
август 2024 г.
© Bo Boteva Todos los derechos reservados