КАТО ОГЪН И ВЪЗДУХ
Със теб сме полюси различни,
но някак странно си приличаме.
И по законите физични
в различността си се привличаме.
Понякога съм доверчива,
дори до степен прекалена.
Съвсем навреме ти ме спираш,
и ето, че съм приземена...
Допълвам те и аз, защото
е важно да вървиш с надежда.
Животът е безкрайно кратък,
намусено не го поглеждай.
Събрахме се на уж, случайно,
и стана доста силна смес -
въздушен ти си, аз съм огън
и заедно горим до днес!
© Мария Борисова Todos los derechos reservados
Дано пожарът не стихва