Не съм излишен, аз съм като вас,
обичам да играя със играчки.
Понякога не се задържам в час
и сякаш липсват ми спирачки.
Чувствителен- към звук и светлина,
аз пак обичам лятото горещо.
По пясъка мечтая да вървя,
а мама каза че било полезно.
Не съм безчувствен, имам си сърце,
с което мога чисто да обичам.
И аз съм като вас- едно дете,
и искам със деца навън да тичам.
Изглежда сякаш липват ми мечти,
но също като вас мечтая.
Изпитвам гняв и страх дори,
но как да обясня- не зная.
Не съм ненужен, аз съм като вас
и търся мястото си на земята.
Аз моля: чуйте моя детски глас
и заедно да пренапишем правилата.
* 2 април - Световен ден на информираността за аутизма
© Todos los derechos reservados