12 oct 2023, 20:58

Книгата на живота 

  Poesía » De amor
142 0 0

        Книгата на живота 

                        На А. 

 

Четох отдавна книга една

Пълна със мъдрост и всички тайни на света 

Откривах в нея истини безброй

Коя от коя по-верни и падащи като летен порой. 

 

Редовете поглъщах ден след ден

И мощ се вливаше все по-дълбоко в мен

Ставах все по-силен и все по-славен

Сякаш на боговете вселенски бях равен

 

Тогава, в един миг, почти необясним

Всичко забравих и всичко изчезна сякаш беше от дим

Това беше мига, в който те видях

И най-важната и силна истина прозрях

 

Че всичко има смисъл само и единствено когато 

Даваме от нашата любов един към друг богато 

Тогава магия се случва сякаш неземна

И едва след това цялата мъдрост става потребна

 

23.07.2023

 

© Владимир Велев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??