15 sept 2009, 17:51

Когато флагът е червен 

  Poesía » Otra
445 0 5

 

Когато знамето е бяло,

морето е спокойно, вяло.

В такова време предпочитам

на пясъка да се припичам.

 

Но ако флагът е червен –

морето радост е за мен!

 

И аз се хвърлям да поплувам!

Върху вълните му лудувам,

а те със мене си играят,

ласкаят ме и ме обгръщат,

целуват ме и ме прегръщат

и весело се плискат в мен –

когато флагът е червен!

 

Макар

да го наричат “Черно...”,

морето е добро и верно -

с вълни игриви като мрени

и изумрудено зелени,

а пък водите им - солени: 

като сълзите на момиче,

най-неочаквано узнало,

че друга милият обича!

 

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??