Стои пред кофа той,
никой внимание не му обърна.
Да му помогне няма кой -
безразличието вси ни обгърна.
И в кофата той пак рови,
ала, уви, нищо няма там.
Да го спасим дали сме готови,
или просто пак ще го оставим сам!?
© Георги Todos los derechos reservados