12 oct 2008, 20:25

Коя любов е по-голяма... 

  Poesía
1392 0 7
Коя любов е по-голяма -
на притворените, вярващи очи,
или на тез, които, виждайки измамата,
прощават и отминават всичките лъжи?

Кои устни казват истински "Обичам те!" -
тези, които се разтягат в сладостна усмивка,
или тез, които шепнат трескаво, с въздишка
отговора на твоето "Обичам те!"?

Кои ръце прегръщат най-сърдечно -
тез, които шетат по тялото ти вечно,
или тез, чиито пръсти топли, нежни,
галят трепетно  коса, очи, страни...?

Кои сълзи са най-горещи?
На разкаянието след непростима грешка,
или сълзите, капали от моите очи,
когато чух да шепнеш "Моля те, прости!"...

© Виктория Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??