22 ago 2023, 10:05

Краят на Август 

  Poesía » Otra
198 0 1

В края на Август,

 с последните песни на прелетни птички,

 отново лежа тук, 

 върху изгорели от слънцето горски тревички... 

 

  И слушам историята

  на онзи лек, топъл, мек източен вятър 

  И радвам се тихо

  на този безкраен и приказен горски театър...

  

  Над мен си танцуват 

  оранжево - жълти листа от чинари 

  А не далече се чуват 

  разбиващите се мощни вълни във канари 

  

  Затварям очи,

  а вятърът нежно косите ми гали 

  Слънцето ме докосна с последни лъчи 

  и силен копнеж в мен отново запали... 

  

  

  

© Свещен Огън Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Красиво ...имаме още 2-3 дни да се радваме на произведението ти
Propuestas
: ??:??