Отдавна той е легнал в саркофаг
сред своите словесни изпражнения.
Мечтае си за путинския мрак,
и без да го подлага на съмнения,
не спира… и не спира да твори.
В тълпите от мужици… е харесван.
Съветското в словата му личи.
Омазал се е с него - повсеместно.
С талант, на старини е надарен.
Обича - да ни радва - с простотии:
Русия възхвалява всеки ден
и иска тук - съветските мастии.
Омесен е със войнствено тесто.
До сърп и чук навремето е дремал.
За наше… и за негово добро
ще бъде, ако хукне право в Кремъл.
Юри Йовев
Януари 2024 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados