28 dic 2020, 19:57  

Kрила на птици 

  Poesía
379 7 11

Разплитам и доплитам, и преда,
объркани бълнувания разни,
но аз и ръкоделие? Греда!
Напразно са ме учили. Напразно!

 

И взирам се, през цветни очила,
и с бръчици  челото се оплита.
Животът – котка, с името Беля,
все някак си обърква ми конците.

 

Но ето че успявам някак аз,
плета небе – за ясната Зорница
И две крила – за снежнобял Пегас...  
А бръчиците – са крила на птици.

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??