4 feb 2022, 13:30  

Крива сметка – с повечко наум 

  Poesía » Civil
334 7 12

Дявол да я вземе? Ама не!
Лудостта и пъкъл заледила,
и на лакти, и на коленѐ,
пак ще бъде движещата сила,

 

дето от Геена прави Рай,
ако само робската верига,
скъса. И намери онзи край
на дъгата, който горе стига,

 

горе, дето чинно си седят
и подрънкват тихичко, на лири...
Не е мечка целият ни свят,
да играе, щом мечкарят свири!

 

Лудостта е, скъпи Санчо сол,
дето все магарета я ближат,
ако по рождение си гол –
ризата последна ти е грижа,

 

твойта кожа не лови куршум,
вярата ти щит и анатема...
Крива сметка – с повечко наум –
свободата няма да ти вземат!

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Извинете, залепих си сто уши
и не знам с кое да слушам вече
плява?! Зо́рно малко, скърпих и уших
невиди́мка шапка – да не преча!
Но пардон, пресякла съм ви път! ...
  623  31 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??