"Какво е, всъщност, лятото, какво е-
един сезон, във който мен ме няма..." Иван Вълев
Какво е, всъщност, лятото, какво е –
един сезон, във който се завръщам,
изтривам със ръка сълзите твои
и пак се уча да живея вкъщи.
Прозорецът напомня ми за вчера,
но днес е мътен и почти не вижда.
А старите тетрадки щом намерих,
и аз започнах да не виждам нищо.
Вратата пази всички настроения,
таванът отдалече ме поглежда
посреща ме щастлив от дълго бдение...
А аз дали заслужих си посрещане?
Какво е, всъщност, лятото, какво е –
една измислена игра на връщане,
в която ме затрупват тъжни спомени
и приятелите си броя на пръсти.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados