ЛЪЖА
Колко е трудно и колко е лесно
да се правиш на глупав и
в лъжа да живееш.
Колко е лесно, макар неуместно,
да забелязваш простака и
да успееш,
макар през сълзи, пак да се смееш.
Охлюв нещастен или овца безподобна,
все роли в трилъра нов.
А толкоз е просто и толкоз е лесно,
да не проявяваш към разума
и грамче любов.
Глупак по рождение, лъжец по призвание.
Рицарска драма за чест,
светът е прекрасен, светът е лоялен.
Какво пък толкоз, лъжата е тест
Ти оцеляваш, аз оцелявам
в лъжата облечени, бавно умираме
явно обречени, лъжейки себе си
колко сме печени.
© Дарина Станчева Todos los derechos reservados