Нима случайно се открихме
във водовъртежа на града,
безпричинно ли те срещнах,
или пък срещата ни бе съдба.
С взлом в очите ми прекрачи -
тогава май не го разбрах.
И с някакъв неистов крясък
в душата ми нахлу и я облада.
В този свят от кръстопътни срещи
раздра заспалия ми свят.
Обсебила ме е една интимност,
любовна лудост - мога ли да победя.
За дързоста не те наказах,
и себе си не мога да виня.
Помня още вкуса на срещата,
любовна лудост - мога ли да победя.
© Здравка Бонева Todos los derechos reservados
Запази я!