2 jul 2007, 8:47

Любовта на истинския принц 

  Poesía
877 0 4
 

ЛЮБОВТА  НА  ИСТИНСКИЯ  ПРИНЦ



Обичал нявга принц един

момичето Камила.

Но майката-кралица

не искала за таз любов

дори да чуе.

И непреклонна

пред молбите бИла.

Друго тя за своя син решила.

Любимата Камила

не блестяла с красота и затова,

според съветниците царски,

недостойна за двореца бИла.

Тръгнал принцът по света

да търси за себе си жена

и намерил най-подир една - 

красива, весела, добра.

Тази млада хубавица

да роди царските деца,

орисниците някога
били орисали.

Сто шотландски гайди писък писнали,

тежка царска сватба се извила.

Но сърцето принцово
истински обичало

единствено момичето Камила.

Минали години...

Принцесата с дечица

своя мъж дарила,

но без любов във своите сърца,
макар че имали добри деца,

принцът и красивата принцеса

не били щастливи

и един на друг живота си вгорчили.

След скандали, свади и кавги,

най-подир се разделили.

Но се сбъднало все пак онуй,

което Съдбата някога решила.

И принцесата красива

с живота си се разделила.

Тогава пак Съдбата

на жестоката кралица

строго пръст размахала.

И станало онуй, що
тя е наредила.

Кралицата склонила

най-после Принцът

да си вземе за жена

момичето Камила,

което цели тридесет години

на принца във сърцето

неизменно бИло.

Отново сто шотландски гайди  писнали.

Пак тежка царска сватба се извила

и станала жена на принца

грозната Камила.

Орисниците се усмихнали.

Защото любовта над глупостта

най-после победила.

Но колко жалко,

че милата принцеса Ди

с живота си

за тази проста истина плати.


Разбрахме всички май поуката

от истинската приказка, нали? -

че истинският принц

обича истински, дори

когато некрасиво е лицето

на момичето любимо.

И че сърцето не избира

любимата по красота,

когато срещне любовта,

а по ударите на сърцето,

биещо във такт със него.

© Даша Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??