24 jun 2009, 11:28

Майчице 

  Poesía
825 0 4

              МАЙЧИЦЕ

 

Майчице, искам да си жива -

заветът вече е изпълнен.

Върнаха дядовата нива,

чернее угарът беззърнен.

 

Ралото изгни в пустия ни двор –

дървояди с годините го яли.

Кравата Белушка е в общия обор –

казват, цигани я крали.

 

На текезесето сложиха кръста,

останаха слепите пазачи.

Залагат старци венчален пръстен,

сиромашия в село крачи.

 

Майчице, не искам да си жива,

на ъгъла с ръка да просиш!

Властта е алчна и крадлива.

 

…Надеждата плода преноси.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??