23 abr 2008, 10:05

Майка на моята душа... 

  Poesía » Otra
748 0 3
Чух те, когато мълчеше,
чух как проплака във мрака,
две сълзи,
но не ти ли личеше
или само духът ти кърви...?
Чух, че намери утеха
в неутешима тъга
и че остави пътека
или само следа...
Чух те, ти прошепна без думи
как коварно вие света –
глудница побеснели...
вълци от всяка страна...
Чух как туптеше сърцето
заедно с моето... в едно
и че изрече в ума ми: „потърси,
потърси нежността...”
Ти, Богородице, Майко...
Майка на моята душа...

© Катерина Баева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??