МАЛКО РАЗСЪЖДЕНИЯ
Какво безсмислие ни е живота.
Не можем да го разберем!...
Защо сме в скотобойната до скота!?
И трябва ли тъй да умрем?!
Като удавниците търсим сламка,
та над водата да се спрем.
Попържаме ний всяка чужда майка
и все отвътре се ядем!
И даже най-големите мъжкари
треперят в животински страх,
до край с Смъртта не ставаме другари.
Човекът пред Смъртта е плах!...
Макар Животът ни да е лъжовен...
И с мъка той да се кове!...
За всички хора е стремеж върховен...
Пестиме го по часове!
Открити истини се преоткриват...
И всичко ни е на кантар!...
Със времето надеждите се сриват...
О, Времето за нас е Звяр!
Не се стремя тук да съм интересен!
Животът ни е често сив!
На никого животът не е лесен...
И Царят не е по-щастлив!
Дори в живота си ти да си някой...
Пред Бога ти си редови...
И от Съда аванти не очаквай!
И всеки грях ще те боли!
Дори да си богат. Пари да имаш?!
Как с тях ще купиш Съвестта?!
С Насилие любов ти как ще вземеш?!
Със Кал ще лъснеш ли света!?
Дори да си велик, ти пак си жалък!
Нищожество със главобол!
Животът ти е несмилаем залък...
Пред Господа отиваш гол!...
И най-накрая става нещо страшно!
Щом пукнеш, идва твоят край!
Оставаш ненаписано домашно...
За тебе няма Ад и Рай!...
© Христо Славов Todos los derechos reservados