Изгревът е с цвят на дива роза,
само че ухае на снежинки.
Януарски делник. Ден за проза.
И за ретро черно-бели снимки.
Слънчице случайно. Но не топли
Сивото небе реди талази.
Имам нова, много пъстра рокля,
искам да я облека и да изляза.
И където стъпя да поникне
жълто минзухарче и кокиче.
Лястовичка смело да долитне.
Стряхата да пее и нарича.
Да, но още лъха на снежинки.
Януари бавно се клатушка.
В джоба ми - светулки и калинки
още чакат топло да ги гушна.
Изгревът е с цвят на дива роза,
много дива, много снежно бяла.
Новата ми рокля в гардероба...
Ах, дано не ми е отесняла!
© Деа Todos los derechos reservados