Цигарата в ръката ми моли за милост.
Знае, че след малко ще ù е напечено.
Дали да не стана по-малко лош
и да посея милост в сърцето си.
Ще я сложа при другите в кутийката,
да се сгуши и... засега няма да ù вадя душата,
като я пуша...
© Георги Колев Todos los derechos reservados