21 abr 2015, 22:25

Мисълта лети 

  Poesía » De amor
354 0 0

                                            Мисълта лети

 

За любовта, за миналите дни

в люлякови нощи буден остани,

че в този ден си орисан и се роди

и още мисълта ти красива бди.

 

Годините вървят по-бързо от нас

редят се радост и щастие всеки час.

разгърни душата  и в нея прочети

съдбата ти заръча обич и ти шепти.

 

Обичай, разгърни себе си за живот

старините не вещаят да живееш като скот.

Една зряла мисъл до кости те пронизва.

Дар малка теменужка! Бог те орисва!

 

Честит да бъде рождения миг

крещи душата и превръща във вик.

И любов дерзае! Страст мъжка! И мечти!

Бъди слънце! Бъди изгрев! Мисълта да лети.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??