3 oct 2015, 21:56

Моето море 

  Poesía » Civil
435 0 2

                                                                   Моето море

 

 

Море!... Развълнувано море!....

Харесвам те като цветята красиви

харесват ми вълните пенливи

соленият дъх ме омагьосва, море.

 

Пленяват ме лодките и яхтите бели

мамят ме спрелите лъчи в твоите вълни

радват ме шумът ти   и песните волни

танца на чайките на брега спрели.

 

Радвай се, море!...Влюбените пред тебе немеят!...

Вълнувай се, смело бъди!.. Докосвай брега с любов

за далечен  път ти  жадуваш с моряка готов.

Горда майка родила моряка!.. В очакване живеят!

 

Пътуват и  се завръщат моряци добри

за бялата Фея сред вълните бленуват

с пенливата Русалка флиртуват

шумната нощ ги мами и спират в зори.

 

Море, мое черно море! Вълнувай се!

Като жива  душа ти разплискваш водите

бунтовници на своето време и дните

прегърни девойката и моряка и пак  вълнувай се.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Велин благодаря ти за коментара.Поздрав от мене за светъл ден.
  • Красив стих! Сякаш усетих морето... Поздрави!
Propuestas
: ??:??