Не мога днес да съм герой
сред тази карантина.
В килера имам две на брой
бутилчици с белина.
Там имам също зимнина -
шест стъклени буркана.
В кенефа сядам с пет рула
хартия на Белана!
Прилагам всички правила
под родната ми стряха.
Във шкафа имам три кила
брашно, ориз и захар.
През ден - очи, лице, ръце
по десет пъти мия!
Едно и също - всеки ден -
по четри водки пия!
Прегръщам всеки генерал
по седем пъти вечер!
И псувам всеки неразбрал
от близо и далече.
Пък онзи шут от Учиндол,
където все се бърка,
по девет пъти в Суходол
го пращам да си шмърка.
По осем часа нощем спя
сред кукли и играчки!
За нула време тъй пестя
пари за куп карачки!
Такъв съм аз, обичам ред
и спазвам дисциплина!
Стотици Музи занапред,
ще гушна в карантина!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados