Боже, смили се
над моята греховност,
над моята надменност,
над моята непростимост,
над моята завистност,
над моята злостност,
смили се над мен,
макар създаден от теб,
смили се над нрава
у роба твой,
смили се, смили се,
Боже, смили се
над моята грозота,
над алчността,
над празнословността,
над гордостта,
над себелюбовта,
над омразата,
над гнева,
над сластта
у роба твой.
Само дай ми сили
и възможност
да платя за грешките си
както подобава
и нека съгрешените
от мен да ме накажат
както повелява твоята десница.
Защото блаженни са тези,
на които си чул молитвите.
© Димитър Георгиев Todos los derechos reservados