27 jul 2019, 0:44

Молитва за рая 

  Poesía » Civil
500 1 1

Всеки ден се събуждам във рая

Всеки ден благодаря,че те има

Моя прекрасна и тъжна Българийо,

благославям твоето име!

 

Полягам на тревата ти млада

и слушам ритъма на сърцето ти.

Какъв ли не враг без срам и пощада

хвърляше кръв и кал връз лицето ти.

 

Без да знае,че върху светица

нивга не се посяга

и че ще бъде сломена десницата

дръзнала върху ти окови да слага.

 

На дребно продават те свои и чужди,

а не знаят,че рая не се продава

и дори не разбират,колко много е нужно

да коленичат в твойта морава

 

и прошка да искат от теб,многострадална,

че несвят човек по теб няма право да стъпва

и да молят спасение за душите си кални

в пари изгубени и вещи скъпи.

 

А ти,Светице,от Бог подарена ни

изменник-предател като майка търпиш,

пък всеки ще легне в пръстта ти свещена,

а ти и след него все така ще цъфтиш,

 

все тъй ще ухаеш на цъфнали клони

на млада трева и на люляци сини...

Поклон пред теб,свята,синовен поклон!

И нека,докрай на света да те има!

© Iva Zaharieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??