на Жоро
ако се вкарам малко в спейса
със сигурност
ще мога да рисувам върху парче отчупена теракота
окото на света и другите му крайници
и шестото чувство задължително
като ми настръхне самочувствието
ще се търкулна по наклона
ще се окажа ребром до Руската църква
сигурно ще пусна там зад ковчега на забравих кой светия
листче с желания за изпълнение
и после ще вляза в Онда където не сервират алкохол
за едно горчиво кафе сама
като ти изброявам скуката
може да отмяташ местата в които никога няма да си
освен ако не видиш с мен
малко като се вкарам в спейса
ще науча имената на всички млади поети
гейове (не че нещо имам против - даже честно не)
добре, че GEORGE е гей
няма да мога да го понеса ако беше нек'ъф друг
и пребиваше жена си вечер преди да му приготви омлет
но мога да понеса сладкия му глас
като ме вади от мястото в което никога няма да си
ще ти разкажа всичко някой ден
и ти ще ми разкажеш
и цветята ще цъфтят и слънцето ще свети
и ще си облизваме устата заедно след моника
и циците нали се сещаш
баси якото е мойто точно
а ти си баси якото бате
като се вкарам малко в спейса ще ти изрецитирам на глас
некой феноменален мой стих и омлет
дотогава съм на гръцко
© Зорница Николова Todos los derechos reservados