31 mar 2014, 0:37

Морска тишина 

  Poesía » Del paisaje
404 0 0

Тъмно-черна вечер, дъждът по покривите ромоли.
Свод мъглив изваял е Нептун, над мастилената пустош.
Тихо, даже чайка не препуска из пролетната шир,

нито гълъб, нито гарга, чак носталгията тихо плаче.

Опряна с гръб на старата ни къща,
като булка, прогонена от новата си тъща,
на главата с шапка криво прикачена,
но не е момиче, не ползва диадема.

Спрях се там, погледнах я в очите.
Под старите фенери, заковани за липите,
Хм... изпитателно прошушнах аз.
колко тъжно място станал е светът.

© Тодор Брънков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??