2 abr 2013, 21:25

Музини неволи 

  Poesía » De humor
1279 0 5

                                                                                             

"С ряз вратата щом утворих -

да не ми избяга,

целия са укокорих,

ей ти ИЗНЕНАДА!"

                                                                                                                                                                                  dqdo_pop






Чукнах и побегнах ази,
още щом та зърнах —
щом съгледах те у вази,
цялата посърнах!
Имало пует там, казват,
търсил си бил муза.
Щом надзърнах, се отказах!
Пльоснат кат` медуза,
че и рошав, и брадясал —
сиктир бе, през пости
чунким си ти диворасъл, 
плюскаш лой и кости.
Вярно, че ти трябва муза,
щот си чист михлюзин —
гаче гарга в кукуруза,
си налапал юза.
Шльокавицата е върла...
Та която и да е муза
все далеч ша та зафърли:
"Не препирам блузи!"
Сал един велосипеда
грабна ми мерака.
Дажи и ни гу угледах,
куца съм, ма скакам...
Метнах се кат` съща Яга,
драснах из върбака...
А пък ти си стой на прага,
друга муза чакай.


© Дениса Деливерска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??