13 dic 2008, 11:49

На... 

  Poesía
478 0 1
 

  На шейсет...

Не унивай, не тъжи,
за детски весели зори,
за утрото младежко,
за знойни летни дни.

Отвори сърце, с весел поглед,
красива, колоритна есен посрещни.
Тя има своите топли и прекрасни дни.
Та зимата не е дошла!
Макар че и тя има своята красота.
Вдигни глава и продължи,
с крачката на зряло плодородие.
Когато всичко от себе си
си дал...
Когато раждал си,
отглеждал,
ти дълг си изпълнил.
Спокоен и блажен бъди!
Наслаждавай се на залеза красив.
На нежен полъх, тишина.
Ти имаш право на това!
На този вечен кръговрат!

© Димитър Митов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??