6 oct 2013, 12:45

На барикадите 

  Poesía
341 0 1

На барикадите

На барикадите ще има винаги
 борци за свобода,
защото винаги в  света
подтиснати ще има,
а само в битки се трошат
оковите в света!
С насилие
неправдата е излечима!

Ще се издигат призиви,
ще се развяват знамена...
И победители,
и бити
винаги ще има...
Аз знам, че всички тежести
стоят на рамена,
а плътта на хората
е уморима.

Щом има полюси
и конфронтации
в Живота и в Смъртта,
докато всички Истини
в живота се  изключват,
ще има гневни Барикади
и Революции в света
И скоростите на Прогреса ни
ще се превключват!

И ако някой хубав ден
хората достигнат
свойта цел
и си направят Свят
без сълзи
и без стиснати юмруци,
то много скоро този свят,
като пустиня
би им доскучал...
Надявам се
туй скоро да
 не ни се случи...
 1974 г. София

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аз знам, че всички тежести
    стоят на рамена,
    а плътта на хората
    е уморима.
    Много истини и плам има в твоя стих!Поздрав!
Propuestas
: ??:??