24 feb 2015, 23:16

На палача ми 

  Poesía
781 0 2

Дано да имаш опитна ръка, палачо – 
пред искащите ми очи да не трепериш, 
да не потънеш в синьото им в здрача
и да поискаш даже в оня свят да ме намериш.

Дано да имаш остър нож, палачо – 
да срежеш лесно тръпнещата шия,
пред меката извивка да не се разплачеш 
и да поискаш устни вместо нож да впиеш.

Дръж здраво ножа, не посягай със ръка
че премалелият ми дъх ще те превземе, 
ще те изпари гладката ми кожа, затова
вземи главата ми, преди сърцето ти да взема.

© Росица Сертова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??