Много си хубав, сине –
полу-мъж, полу-дете.
Коленете ти – още ожулени, сини,
а в мечтите ти – вече небе!
Режеш въздуха с възмъжалия бас.
А за твоето детско гласче ми е жалко.
Днес отиваш на среща, а аз
може би ревнувам малко.
В очите ти виждам очите на татко ти –
големи и влюбени – моя син цвят.
Баща до син. Да погледам се спирам за кратко.
Няма толкова щастие в целия свят!
Аз ти дадох боичките. Ти рисуваш света.
Не търси да е лесно. Не се бой да поскиташ.
Тръгвай, сине. На добър път.
Вече сам ще си сбъдваш мечтите.
© Росица Сертова Todos los derechos reservados