С шеметен танц на пияни пеперуди
върни ме в твоя свят от пурпур и лила,
за цвят посипи ме с прах от изумруди,
а после подари ми парченца синева.
Искам да почивам, да летя на чужди крила,
мечти и блянове да пусна аз на свобода,
да се върна там, където преди дете съм била
и за първи път съм съзряла красота.
Дивата песен на бурни вълни
и кроткият стон на бяла самодива
пак да ме подканват: "Отново лети,
няма я вече пътеката бодлива!"
Върни ме там, откъдето ме изтръгна,
във твоя свят от пурпур и лила,
оттам отчаяно не исках да си тръгна,
защото там летях на твоите крила!
© Зори Todos los derechos reservados