16 sept 2014, 0:43

Най-последната власт 

  Poesía » Otra
313 0 3
Да прокараш по бледите устни
дискретно червило,
да напудриш горчивите бръчки
пропуснати спомени,
да затвориш очите,
които отвъдното е изпило,
 
с фон дьо тен да прикриеш 
отпечатъците от пръсти,
със които животът
е стискал
за гушата.
 
Най-голямата власт - 
ти да бъдеш последна инстанция,
твойта версия за човека
след смъртта да отплува.
 
Най-последната власт -
да гримираш мъртвеца.
 

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??