12 abr 2008, 9:53

Научи ме 

  Poesía
843 0 3

Научи ме да мразя,

научи ме да не вярвам,

научи ме да газя,

с чужди неволи да не се натоварвам.

Научи ме да гледам

надменно и с насмешка,

научи ме да виждам

във другите всяка грешка.

Научи ме да се смея

дори, когато ме боли,

научи ме да владея

хорските сълзи.

Научи ме да не страдам,

никога, за нищо аз,

научи ме да прекарам,

мислейки за мене всеки час.

Научи ме студена да бъда,

да не се трогвам от нищо сега,

научи ме да бъда присъда,

тъй тежка и зла.

Научи ме да не обичам,

да използвам мъжете сега,

научи ме аз да отричам,

че не съм била тяхна в нощта.

Научи ме да пазя сълзите,

да изричам с неистински глас,

научи ме да гледам в очите

и без да вярвам да се кълна аз.

Научи ме коварна да бъда,

за да мога да отмъстя,

научи ме с очи да те съдя,

тъй както осъди мойта душа.

Научи ме на всичко, що знаеш,

всеки мъничък трик,

какво ползва да ме омаеш,

как те видях тъй велик?

Научи ме, за да ти върна

всяка горчива сълза,

научи ме, за да обърна

ролите в тази игра!

© Яна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??