3 ene 2006, 17:17

не бях 

  Poesía
710 0 2
не бях там.
не бе тук.
кажи, че ще сме,
кажи, че под влажното, синьо небе
ще бъдем, през време, през смут и забрава;
ще бъдем, под слънчева, ярка жарава,
превърнати в огън, във пепел, във дим,
във минало даже, кажи, ще горим!
кажи ми...
мълчиш.
и аз май мълчах.
и още мълча. пак задави ме страх.
погълнати думи. удавена страст
ти потъна дълбоко. а аз губя власт
над себе си даже и по-добре май.
размаза се всичко. превърна се в край.
финал.
погледни ме!
и аз ще те видя.
размазано, вярно. просто фигура. синя.
силует на видение, призрак размирен,
неуморен, безвременен, син и неспирен.

© Фредерик Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??