Не искам да съм силна
Не искам да съм силна.
Не искам да съм умна и добра.
Аз искам да съм най-обикновена,
Да мислят ме дори да леко глупава жена.
Така е много простичко и лесно,
Прощават ти дори и грешните неща.
Не те упрекват в безхаберие и леност,
Не носиш никаква вина.
Аз искам да съм слаба и наивна.
Това, изглежда, от мъжете се цени.
Те искат да закрилят само тази,
Която като безпомощна пред тях стои.
Не искам повече да чувам:
„Ти силна си, ще го преодолееш”
Или „Ще се справиш и сама”.
Аз искам сама за себе си това да преценя.
И вече не броя аз раните,
Нанесени от следващото „ти сама”.
Достатъчно горчиви спомени
Останаха във моята душа.
Единствено това аз искам –
Да има кой да разбере,
Че зад „силната” ми същност
Стои едно ранимо и често плачещо дете.
© Румяна Todos los derechos reservados