23 jul 2013, 16:37

Не ме... 

  Poesía » Otra
601 1 6

Не ме разбирайте! Не ме жалете!

Отдавна искам цирка да приключи...

Четете просто между редовете,

животът и без вас ще си се случи.

 

Не ми прощавайте! Не, няма нужда...

Аз не желая вашата присъда.

Сама със ясна мисъл се събуждам

и мога себе си докрай да бъда.

 

Не ме обичайте, насила, безразборно!

Изобщо няма да ви се получи...

Аз мога да съм кучешки покорна,

но моето сърце не е на куче.

 

Измислени вини не ми вменявайте.

За мен небето е достатъчно дълбоко.

Не ми съчувствайте, не съжалявайте,

не ме проклинайте отчаяно високо.

 

И само ако искате да ме

приемете такава безвъзвратно,

аз ще съм ваша – мъничко поне –

преди към себе си да полетя обратно.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??