Не ме обичай! Завладей ме
след изтощителна обсада.
И като вятър разпилей ме -
остатък див от нежна клада.
Не ми прощавай! Нека само
се сгуша мъничка и тиха
ей тук, на лявото ти рамо
и нека във съня ти стихна.
Не ме изпращай! Ще замина
тъй както се явих – внезапно...
Като въздишка светлосиня
ще се изгубя безвъзвратно...
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados