13 ago 2014, 15:47  

Не ми е топла твоята камина 

  Poesía
296 0 0

Не ми е топла твоята камина

и виното ти някак си сладни.

Не е уютна тази зима –

от вълшебства няма и следи.

 

Снегът небрежно не покрива пътя.

Под прозореца ми кротко не шепти.

Студът отвътре ми напомня само,

че е зима и че с мен си ти.

 

Не ми е топла твоята камина -

огнището ми другаде гори…

Но не във тебе е вината,

че твърде късно те открих.

 

Мануел Кушута

 

© Мануел Кушута Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??