3 sept 2011, 14:07

Не може 

  Poesía » Civil
443 1 3

НЕ МОЖЕ

Какви размирни времена настават
след толкова години на застой?!
Неизплатени  сметки не остават....
Но връща ли се "чукане" и бой?!

Отпушиш ли запушената дупка,
след туй водата можеш ли да спреш?!
Започне ли в главата ти да тупка,
не можеш този свят да разбереш...

Нещата не стоят наполовина!
Не можеш да се скриеш от света!
Попаднеш ли ти в снежната лавина,
не ще я спреш, напрегниш ли гърба!

Не може дълго да се управлява
един народ, със който не  вървиш!
Той срещу тиранията възстава,
и всичко неплатено ще платиш!

Не можеш ти да го държиш в заблуда!
И благинки велики да береш!
Не може със юзда главата луда
от лудостта така да отървеш!

И всеки, който инак разсъждава
и иска с хитрости света да спре...
Все някой ден със пръст в уста остава
и мръсното бельо ще изпере!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??