Не съм извършила грях ®
Не съм извършила грях,
но грешни са моите мисли,
Душата с писък разбива се в тях
и иска да бъдат те чисти.
Не съм извършила грях,
но за тела греховни жадувам.
Душата ме спира да тръгна към тях,
за светли простори бленува.
Не съм извършила грях,
но по пътеки грешни поемам.
Трънливи са те, покрити с прах
и бавно силите мои отнемат.
Не, не съм извършила грях,
но се боря с грешната в мене!
Тежка битка и питам се пак -
дали ще ми стигне отреденото време?
© Мариана Todos los derechos reservados