(Не)Изговорено
И в тази тиха нощ говоря с теб.
Нямаш отговор на всичките ми въпроси,
но аз все още имам такива,
които никога няма да ти задам...
Така ще има бъдеще.
Ще го инвестирам в празната половина на чашата,
леглото,
времето
без теб...
В празната страна на сърцето ми.
Мълча, защото ми се говори с теб
за всички онези неща, които
съм натъпкала в душата си
през годините, когато не си ме държал за ръка
и морето е въздишало вместо мен,
когато бягах от мисълта, че един ден
ще сътворим нови спомени
върху класическите бели чаршафи.
Когато ти ще ме прегръщаш на сутринта
и ще казваш, че ти е все едно дали светът свършва...
Мълча, докато разговарям с теб,
защото не знам кога ще се случи чудото
да погледна в дъното на очите ти,
дълбоки като два кладенеца,
или да докосна най-отдалеченото кътче
на душата ти, свита на кълбо,
от което ще оплета мрежа, с която
да хвана златната рибка...
Мълча, защото съм сигурна, че не съм
се завърнала още в себе си,
уморена от дългия път,
a ти не си ме потърсил истински!
Искам да си отдъхна. Това е.
Ако искаш да преживеем,
говори с мен, докато мълча...
Тони Тодорова
Ellan
© Тони Тодорова Todos los derechos reservados