Тук, под родното небе,
искам всеки да расте
волен, силен и с любов
в дом лишен от ден суров.
Всяка птица с посока,
всяка риба в потока,
всяко цвете в полето
дава сила в сърцето.
Нека всеки е щастлив,
нека е по-жалостив,
има факел в душата,
да покорим Луната.
Нека българската реч
чува се от вред далеч,
носи гордост с' словата
гали слух и душата.
Нека химнът ни звучи!
Нека щастие струи!
Радост, вяра в бъднини
Чакаме по-светли дни!
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados