17 sept 2013, 11:28  

Неподвластна жена 

  Poesía
779 1 4

 

"Погледни я, поете, неподвластна жена,
   подлудява мъжете, после тръгва сама..." 
                                                          Ангел Колев
                                                                                                                                       
 

 


Тя е властна стихия, 
всепомитаща страст.
Ако можеш вземи я, 
но ще бъдеш баласт

на душата ѝ волна 
и на нрава ѝ див... 
Любовта е безсолна,
а животът тръпчив

щом вериги те стягат,
а сълзите болят —
рутината дотяга 
и крилете кървят.

Тя ще носи гарота,
а венецът трънлив
ще е нейна голгота
и обет мълчалив —

да е ничия, дива,
но да има душа,
да е просто щастлива,
пък макар и сама...

© Дениса Деливерска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??