4 sept 2010, 8:19

Незапочвано 

  Poesía » Otra
485 0 1

Незапочвано

(картини от Мъглиж)

 

...

В манастира птички отглеждат мъничета,

на двора чучурче разказва предания.

Една монахиня заудря клепалото –

обредното време настана.

 

Дъждът прогони излишните хора,

угаснаха свещите, икони заспаха,

боговете налегна умора,

а под тях монахини молитви редяха.

 

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ех, Белла. Боговете спят, защото има с кого, докато монахините нямат. Останалото ти го казах тогава в пощата.
Propuestas
: ??:??