4 mar 2014, 22:38

Нощни Звуци 

  Poesía » Del paisaje
414 0 0

Побой над стотинки във калпав, сив джоб;
Хилежът в търбух на зелено шише;
Артритна играчка в ръце на дете;
Разпукване на стъклено око;

 

Трепет на сгради в гъдел бръшлянен;
Иглите, прикрити в пиян баритон;
Клета псувня по ръждив камертон;
Лай по клошар от пес жилав и гладен;

 

Тестеният низ от живачени капки;
Лунни симфонии по темета гладки;
Кашлящ флакон пред катранена маска;

 

Писък смутен пред ужасна находка
сред гъстите охри на лампата кротка;
Тихият ромол след кървава ласка.

© Божко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??