Нов ден ни подаряваш днес,
изпълнен с Твоите обещания.
Уверени във благата Ти вест,
загърбваме човешките предания.
В поклон пред святия Ти трон
заставаме в зората на деня.
С молитва, шепот, нежен стон
предаваме Ти своите сърца.
Потапяме се в Словото Ти живо –
докосва ни и мъдро ни повежда.
В миг оцветява утрото ни сиво
и озарява ни с нова надежда.
А във душата песен се заражда –
на благодарност, поклонение, хвала.
Приеми цялата почит, Агне Божие,
и днес царувай над света!
© Галина Пенева Todos los derechos reservados