2 feb 2019, 18:42

Новата година 

  Poesía » Filosófica
287 0 0

Дойде пак денят важен, специален,

в който променя се всичко за миг.

Празник голям, всеобщ, официален -

всички посрещат го с радостен вик.

 

Новата година на вратата ни чука

с обещания гръмки за чисти дела.

Ще помете тя за секунда боклука

с мощната своя вълшебна метла.

 

Каквито да бяхме, от утре сме други!

Не можеш познаеш ти наш'те души.

Ще правим на всеки приятел услуги,

ще бъдем усмихнати чак до уши.

 

Нищо, че обещахме си още отдавна

да спрем да пилеем времето ние.

Сега идат моменти още по-славни -

щастието внезапно нас ще открие.

 

Нищо, че досега треперехме в страх

да бъдем от другите ние различни.

Сега изчистен ще бъде всеки грях,

с който живеехме най-неприлично.

 

Ще бъдем от утре прекрасни, добри,

ще даваме пример на всеки до нас.

Ще играем с живота си големи игри

и от върха ще гледаме ние в захлас.

 

Но не бързайте, братя - млади и стари!

Днес никой от нас нищо няма да стори.

Ще чакаме часовника пак да удари,

че само Нова година може да ни пребори.

 

За кратко ще бъдем ние тъй волни,

но радост нека има сега по Земята!

Когато се върнат проблемите болни,
в годината пак ще си бъде вината...
 

© Добрин Байков Todos los derechos reservados

04.01.2019

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??