Няма смисъл...
Секунди, минути, часове
отброява пясъчен часовник.
Днес ще си щастлив, а утре не
за миг си цар, а впрочем си затворник.
Борба, живот и смърт,
смисъл си съзрял – дали? –
работиш ти за някой като кърт,
погубваш се за мизерните пари.
Вземаш, печелиш и отново губиш
щастливо начало с грозен край,
все тъй продължаваш да се трудиш,
но все не достигаш своят рай.
Падаш, ставаш, но не спираш
живееш в една игра,
щастие рядко ти намираш
всеки днес съставя свои правила.
Обичаш и всичко ти даряваш,
да си добър опитваш, но уви
нима тоз свят коварен не познаваш,
от злината и измамата в него най – боли.
© Мария Амбова Todos los derechos reservados
Браво за пореден път!!
6+